top of page

Eerste teams Sociale Benadering Dementie in de regio gaan van start!

Afgelopen tijd zijn de voorbereidingen getroffen om de Sociale Benadering Dementie uit te rollen in onze regio in twee wijken: één in Delft en één in 's-Gravenzande. Werving, selectie en de opleiding van de SBD-professionals voor de teams, zullen in het eerste kwartaal van 2023 plaatsvinden. Later in het jaar zullen de teams daadwerkelijk van start gaan.


Wat was de Sociale Benadering Dementie ook alweer?

Anne-Mei Thé was eerder dit jaar een van de sprekers tijdens het Regionale symposium 'Samen naar een Toekomstbestendige Ouderenzorg'. Zij bracht daar onder de aandacht hoe de diagnose dementie er vaak voor zorgt dat iemand door de omgeving niet langer als volwaardig mens wordt gezien en wat de impact daarvan is.


Om benodigde zorg gericht te kunnen bieden aan de mens achter de diagnose, zijn er in Nederland speciale teams van start gegaan. Deze teams, bestaande uit twee welzijnswerkers, twee casemanagers dementie en twee anders geschoolden per team, hebben als doel om de zogeheten Sociale Benadering Dementie te implementeren en uit te voeren. Dat betekent in een notendop dat de teams kijken naar wat er nog wel mogelijk is binnen iemands netwerk en daarbuiten, maar ook steeds oog blijven houden voor de menselijkheid, in plaats van de diagnose dementie de absolute boventoon te laten voeren.


In Delft is het team een samenwerking van Pieter van Foreest, Delft voor Elkaar, de gemeente Delft, Alzheimer DWO, DSW, Tao of Care en PwC. In 's-Gravenzande betreft het team een samenwerking van Careyn, Vitis Welzijn, de gemeente Westland, Alzheimer DWO, DSW, Tao of Care en PwC.
193 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page