top of page

Innovatiebijeenkomst 23 mei - Elkaar inspireren en regionale samenwerking stimuleren

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

Op 23 mei vond de innovatiebijeenkomst voor de langdurige zorg plaats bij Zorgkantoor DSW. 10 verschillende zorgaanbieders uit de regio presenteerden hun succesvolle projecten om personeelstekorten tegen te gaan. Argos Zorggroep presenteerde bijvoorbeeld haar zorgdomotica en Careyn is een project gestart om zelfredzaamheid van de cliënt te stimuleren. Ruim 50 bezoekers van 15 verschillende organisaties waren aanwezig en konden zo inspiratie opdoen voor hun eigen organisatie, maar ook in contact komen voor een eventuele samenwerking. Bekijk de aftermovie voor een sfeerimpressie.


Organisaties lopen tegen dezelfde uitdagingen aan als het gaat om innoveren. Denk aan: hoe bestendig je de innovatie in de huidige processen? Hoe overtuig je medewerkers en cliënten van het belang van innoveren? Hoe leer je je medewerkers met nieuwe werkwijzen omgaan? Hoe meet je de effecten van je innovatie? Via het innovatiebord konden organisaties hun hulpvraag opschrijven, maar ook hun ervaring delen.

Rol Programma Regionale Aanpak Ouderenzorg

Voor het tweede jaar op rij organiseert het programma samen met Zorgkantoor DSW een innovatiebijeenkomst. Naast de behoefte aan inspiratie vanuit zorgaanbieders, zien we ook kansen als het gaat om regionaal samenwerken op het gebied van innoveren. Waarom zelf het wiel uitvinden? Samen innoveren is een stuk efficiënter als je ook van elkaar kunt leren tijdens het proces en het kan ook kosten besparen. Om die reden is het programma onlangs twee werkplaatsen gestart: Centrale Woning toegang en Slim Incontinentiemateriaal. Bij de Centrale Woningtoegang zijn we nog in de verkennende fase. Met de werkplaats Slim Incontinentiemateriaal zijn er vier VVT-organisaties die met elkaar een pilot willen gaan draaien onder leiding van een regionale projectleider. Een spannende eerste keer regionaal samen innoveren! Heb je ook een idee voor een innovatie die regionaal opgepakt zou moeten worden? Of heb je een andere vraag? Neem contact op met gezondenwelouder@dsw.nl en we denken graag met je mee!


Rol Zorgkantoor DSW

Tijdens de innovatiebijeenkomst heeft het zorgkantoor van DSW een presentatie verzorgd over hun visie op innovatie en hun rol hierin. Het zorgkantoor beschouwt innovatie als een deel van de oplossing voor de uitdagingen waar we in de zorg mee te maken hebben. Arbeidsbesparende maatregelen zijn nodig om de zorg toegankelijk te houden. Het zorgkantoor zet daarom in op het versnellen van innovatie in de regio. Onderdeel hiervan is het faciliteren van kennisoverdracht tussen zorgaanbieders, maar ook door financiering beschikbaar te stellen. Meer weten over de visie van het zorgkantoor op innovatie? Dat is vanaf nu te lezen in het contracteerbeleid Wlz 2024: https://www.zorgkantoordsw.nl/Zorgaanbieders/Zorgcontractering/Contracteerbeleid/2024


33 weergaven0 opmerkingen

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page