top of page

Samen zorgen voor nieuwe woonoplossingen voor ouderen in Gemeente Westland

Woensdag 23 november jl. hebben Gemeente Westland, Careyn, Pieter van Foreest, Arcade, Wassenaarsche Bouwstichting, Wonen Wateringen, Wonen Midden-Delfland, Vitis Welzijn, Seniorenraad Westland en zorgverzekeraar/zorgkantoor DSW het convenant Wonen en Zorg ondertekend. Met het ondertekenen van dit convenant wordt gezamenlijk een belangrijke stap gezet om de komende jaren te gaan zorgen voor zogenoemde nieuwe woonoplossingen voor ouderen. Hiermee wordt actief geluisterd naar de wens van Westlanders om zo lang mogelijk fijn en gezond thuis te kunnen wonen.

Nederland vergrijst in een rap tempo en hierdoor neemt de druk op de ouderenzorg toe. Dit is ook zichtbaar in het Westland. Er moet dringend gekeken worden naar nieuwe passende woonvormen en een goede leefomgeving voor ouderen. Hierbij stelt Gemeente Westland de kwaliteit van leven centraal; dit betekent voor ouderen een passende woning, een prettige samenleving, een fijn sociaal netwerk en kunnen rekenen op zorg en ondersteuning wanneer dit nodig is.

Het gaat hierbij om uitbreiding van woonzorgplekken en het realiseren van nieuwe woonoplossingen in bestaande woningen. Er komen 80 extra verpleeghuisbedden en 430 nieuwe woonoplossingen.38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page