De betrokken partijen van de werkplaats slim incontinentiemateriaal zijn inmiddels gezamenlijk een pilot gestart. Vanwege het enthousiasme over deze werkplaats, is kort daarna ook het initiatief genomen om een werkplaats rondom centrale elektronische woningtoegang te organiseren. Deze tweede werkplaats zit nu in de verkennende fase.
Slim incontinentiemateriaal
Vanuit de werkplaats Slim Incontinentiemateriaal is inmiddels met Argos Zorggroep, Frankelandgroep, Pieter van Foreest en Zonnehuisgroep Vlaardingen een regionale pilot gestart. Deze pilot loopt tot het einde van het jaar en heeft als doel om de organisaties kennis te laten maken met de techniek en te onderzoeken voor welke cliënten het slimme incontinentiemateriaal meerwaarde heeft.
Centrale elektronische woningtoegang
De tweede werkplaats die is gestart is Centrale Elektronische Woningtoegang. VVT-organisaties kampen allemaal met hetzelfde probleem; ouderen wonen steeds langer thuis en zijn niet in staat om de deur open te doen voor het zorgpersoneel. Om de centrale deur te openen worden fysieke sleutels gebruikt. Deze sleutels worden opgeslagen op een centraal punt door de zorgorganisatie zelf. Het in beheer hebben van fysieke sleutels is onveilig vanwege het risico om de sleutels kwijt te raken en inefficiënt vanwege het ophalen en terugbrengen van sleutels naar de plek waar de sleutels bewaard worden. Om deze risicovolle en inefficiënte situatie te voorkomen, kan de introductie van een elektronisch toegangssysteem bij de centrale voordeur van flatgebouwen en appartementen een oplossing bieden. Met dit elektronische toegangssysteem kan zorgpersoneel met behulp van een mobiele applicatie gemakkelijk toegang krijgen tot appartementencomplexen en flats in de regio. Het gezamenlijk oppakken van deze techniek bespaart kosten en garandeert de veiligheid van de cliënt.
Samen met Argos Zorggroep, Careyn, Frankelandgroep, Pieter van Foreest en Zonnehuisgroep Vlaardingen wordt nu verkend welke techniek en aanbieder geschikt is om deze elektronische woningtoegang regionaal in te vullen. Binnenkort vindt er een bijeenkomst plaats waarin de verschillende aanbieders van elektronische woningtoegang hun oplossing komen presenteren.
Werkplaatsen
Het programma organiseert een werkplaats als er minimaal twee organisaties interesse hebben om een innovatie regionaal uit te proberen en/of te implementeren. Tijdens een werkplaats komen verschillende organisaties samen om een projectplan uit te denken en kennis en ervaringen uit te wisselen. Voordelen van deze regionale samenwerking zijn: kosten delen, testen bij verschillende doelgroepen en het gezamenlijk signaleren en oplossen van problemen bij implementatie.
Comments